kep

Egy igazi csodahely: mesés látvánnyal vár a Zsitvay-kilátó!

Visegrád egyik legkedveltebb látnivalója, ahonnan szemetgyönyörködtető kilátás nyílik a Mátra és a Pilis vonulataira. A Zsitvay-kilátó méltán népszerű úticél a városba látogatók bakancslistáján.

Egy igazi csodahely: mesés látvánnyal vár a Zsitvay-kilátó!

Egész évben kiváló választás

Az egykori nevén Jubileumi-kilátó, ma Zsitvay-kilátó a Pilis-Visegrádi-hegységben várja a kilátásban gyönyörködni kívánó kirándulókat egész évben. A Visegrád közvetlen közelében található tornyot 1933-ban emelték, és tervezésekor nagy figyelmet fordítottak rá, hogy küllemében illeszkedjen Visegrád történelmi látnivalóihoz, például a Fellegvárhoz. 

 

A 378 méter magas Nagyvillám tetején fekszik, amiből máris következtethetünk a csodás kilátásra, ami a szemünk elé tárul itt. Bár az épületben ábrák és feliratok tájékoztatnak a különféle látnivalókról, ha látogatásunkkor az idő tiszta, szabad szemmel felismerhetjük a környék különlegességeit, egészen 100 km-es körben.

 

Családbarát program

A Zsitvay-kilátót babakocsival is könnyű megközelíteni, így ne tántorítson el minket a látnivaló felfedezésének ötlete akkor sem, ha kisebb vagy több gyerkőccel érkezünk a térségbe. A gyerekek is garantáltan élvezni fogják a jó levegőt és a közös kirándulást.

 

A 11-es számú országút felől a Panoráma úton haladva, a kilátó alatt lévő parkolóban állhatnak meg a gépjárművel érkező látogatók. Innen körülbelül tízperces séta vezet a Zsitvay-kilátóig, de a parkolóból a 883-as helyközi busz megállóját is megtaláljuk, ahonnan májustól szeptemberig hétvégente napi öt buszjárat közelekedik a toronyig. A gyalogosan érkezők Visegrádról az országos kék, majd az ahhoz kapcsolódó kék háromszög jelzésen át egyórás sétával érhetik el a látnivalót.

 

A Zsitvay-kilátó nyitvatartása

Április 15 – október 15:

Hétfő: szünnap

Kedd – Vasárnap: 10 – 18 óráig

 

Október 15 – április 15:

Szombat – Vasárnap: 10 – 16 óráig

 

Még több visegrádi látnivalóért kattintson az alábbi gombra!

 

Programok Visegrádon

 

 

A kép forrása ITT.

Információk
Elérhetőség

Telefon:
+36-26-KATTINTS

E-mail:
KATTINTS

Cím:
2025 Visegrád, Duna-parti út 9. (Visegrád, 11-es főút, 43-as km-kő)