kep

Nyaralás négylábú kedvencünkkel: 5 tipp, hogy gondtalan legyen a közös kikapcsolódás

A családi kalandokból és a közös kikapcsolódásokról a család bundás tagja sem hiányozhat. Bár ha kutyánkkal indulnánk útnak, néhány extra szempontot is figyelembe kell vennünk a nyaralás tervezésekor, egy kis odafigyeléssel igazán gondtalan, élvezetes napokat tudhatunk majd magunk mögött. Cikkünkben összegyűjtöttünk 5 hasznos tippet, amik éppen ebben segítenek.

Nyaralás négylábú kedvencünkkel: 5 tipp, hogy gondtalan legyen a közös kikapcsolódás

Az első és legfontosabb: a kutyabarát szálláshely kiválasztása

Nem csak arról kell meggyőződnünk, hogy valóban kutyabarát szálláshelyet választunk, hanem arról is, hogy az megfeleljen kedvencünk igényeinek és személyiségének. Ha mancsosunk mozgásigénye nagy, foglaljunk nagy kerttel rendelkező kutyabarát apartmant, vagy járjunk utána, van-e a közelben vízpart vagy park, ahol fizikai és mentális energiáit is levezetheti. A felnőttbarát Szikla Apartmanokon kívül – amely elhelyezkedése miatt nem teszi azt biztonságossá – a Honti Apartmanok mindegyike kutyabarát. Szeretettel várjuk a kisebb és nagyobb négylábúakat is. Ha nem biztos benne, melyik apartman lenne a legideálisabb az Önök számára, vegye fel a kapcsolatot kollégáinkkal, akik készségesen segítenek kérdései megválaszolásában!

 

Honti Apartmanok elérhetőségek

 

Készítsünk elő mindent a kényelmes és biztonságos utazás érdekében

Az utazás során a kutyus kényelme és biztonsága elsődleges, ez pedig nem csak a szálláshelyre, de már az autóban eltöltött időre is igaz. Gondoskodjunk kedvencünk megfelelő rögzítéséről és kényelméről, függetlenül attól, hogy rövidebb vagy hosszabb út előtt állunk. Nézzünk utána az útvonalon elérhető kutyabarát lehetőségeknek és megállóknak, hogy szükség esetén legyenek alternatív megoldásaink, ha bundásunknak egy kis nyújtózásra lenne szüksége. Utazás közben se feledkezzünk meg folyadékbeviteléről, és lehetőség szerint ne változtassunk mancsosunk étrendjén, hanem vigyük magunkkal a megszokott eledelt, és feltétlenül készítsünk be néhány alapvető gyógykészítményt arra az esetre, ha beütne a baj. Egy egyszerű példa: az erdőben való séta során könnyen szerezhet a kutya egy-két apró karcolást, amiket jó, ha a nap végén megfelelően kezelni tudunk. Kutyusunk nyugalma és komfortérzete érdekében vigyünk magunkkal ismerős játékokat vagy fekhelyet.

 

Tervezzük meg a kutyabarát programokat

Hiszen nem azért visszük magunkkal a kutyát a nyaralásra, hogy aztán naphosszat a szállásunkon ejtőzzön. A szórakozás és a kikapcsolódás lehetőségeit a kutyabarát programok alapozzák meg. A kirándulások, strandolások, kutyaparkok vagy kutyabarát látnivalók felfedezése kiváló alternatívák erre, de gondoljunk a pihenőidőre is!

 

Vigyázzunk a hőmérsékletre és a hidratálásra

Nyáron a túlmelegedés veszélye miatt különösen figyeljünk oda kedvencünk állapotára. Figyeljük folyamatosan a hangulatát, reakcióit, kerüljük a legmelegebb órákat és a mancspárnák védelme érdekében a forró talajt, mint az aszfalt vagy a homok. Mindig legyen nálunk friss ivóvíz, bármerre is járunk, és rendszeresen kínáljuk meg vele a kutyát, még ha nincs is túl meleg, vagy kedvencünk nem is túl aktív.

 

Minden nap vizsgáljuk át kedvencünk bőrét, bundáját és mancspárnáit

A már említett karcolások, vagy éppen kullancsok, esetleg toklász után kutatva. Még akkor is, ha nem jártunk igazán erdős/parkos helyen. Bundásunk egészsége a legfontosabb, emiatt soha ne hanyagoljuk el az alapos átvizsgálást a nap végén. 

Információk
Elérhetőség

Telefon:
+36-26-KATTINTS

E-mail:
KATTINTS

Cím:
2025 Visegrád, Duna-parti út 9. (Visegrád, 11-es főút, 43-as km-kő)